Verslag lezen
Verslag: K Minderhout VV - K.F.C. Meer (speeldag 12 op 19-11-2023)

Eindstand: K Minderhout VV 2 - 2 K.F.C. Meer

https://www.rbfa.be/nl/wedstrijd/6327391

https://www.gva.be/cnt/dmf20231119_96248500

VOETBAL : 3DE PROVINCIALE B: MINDERHOUT VV - KFC MEER 2-2

Cas Van Kessel behoedt Meer voor derbynederlaag in Minderhout: “Er zat niet meer in voor ons”

De ‘derby van de Noorderkempen’ eindigde onbeslist (2-2). Nochtans leek Minderhout tot diep in de tweede helft op weg naar een zege. Meer-spits Cas Van Kessel besliste daar met een stevige pegel in de slotfase anders over.

Hoogstaand was het burenduel niet, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de spanning en stevige duels. Beide kampen konden na afloop best vrede nemen met het 2-2-gelijkspel. Hoewel ze dit seizoen nog geen uitoverwinning konden boeken, begon Meer het beste aan de partij. Bij de eerste kans was het via Van Kessel meteen raak. “We moesten zoeken in de openingsfase”, aldus Robbe Aerts. “Wij hadden het lastig op dit zware veld en Meer begon heel sterk. Mooi voetbal was er niet bij, we wisten dat het op bikkelen zou aankomen.”

Meer leek ook te gaan rusten met een voorsprong, maar na geblunder in de defensie kon Snoeijs voor de gelijkmaker tekenen. Halfweg de tweede helft mocht Minderhout voor de tweede keer juichen. “Ik kon de bal onderscheppen en zette een dubbelpass op met onze spits. Ik zag dat de keeper iets voor zijn lijn stond en kon de bal goed in de hoek leggen”, gaat Aerts verder.

Uiteindelijk was het Cas Van Kessel die Meer in de slotfase behoedde voor een nederlaag. Minderhout kreeg een hoekschop niet goed weg, waarna de boomlange spits zijn neus voor doelpunten etaleerde en het leer via de lat tegen de touwen ramde. “Nadenken was er niet bij, het was gewoon vlammen. Intussen zit ik aan 11 goals. Dat is leuk voor mij, maar veel liever had ik gewonnen. Toch heb ik het gevoel dat er niet meer in zat voor ons, dus is dit een goed puntje voor ons.” (dero)