Jeugdnieuws
KFC Meer bedankt zijn vele vrijwilligers
28 feb 2021 om 08:26:28

bijkomende corona richtlijnen
29 jan 2021 om 19:22:42
do 28 januari 2021

NIEUWE CORONAREGELS EN BIJKOMENDE INFORMATIE M.B.T. STOPZETTING COMPETITIES

De crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgisch voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) zijn vertegenwoordigd, vergaderde opnieuw op maandag 25 januari. Tijdens deze vergadering werd de beslissing genomen om alle amateurcompetities met stijgen en dalen, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, voor dit seizoen met onmiddellijke ingang stop te zetten en te annuleren. In het licht van de gezondheidsmaatregelen, met het oog op de bestrijding van Covid-19, bleek deze beslissing de enige mogelijke. De beslissing en de gevolgen hiervan vindt u https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/amateurcompetities-definitief-stopgezet-0">hier terug.

Ook wil Voetbal Vlaanderen iedereen zoveel mogelijk de kans geven om terug te voetballen van zodra het toegelaten en veilig is. Vandaar bieden we onderstaande info aan voor onze clubs, spelers, ouders, trainers, scheidsrechters en alle actoren binnen onze voetbalgemeenschap.

Voetbal Vlaanderen wenst in functie van de praktische organisatie een aantal zaken te verduidelijken.

UPDATE 29-01-2021

1. VELDVOETBAL
 

1.a. jeugd
Onze ruim 150.000 meisjes en jongens die in onze jeugdreeksen (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) in normale omstandigheden wekelijks voetballen, wensen we van zodra het mag terug te activeren. De jeugdkalenders die momenteel online staan zullen als kader behouden blijven en kunnen gespeeld worden vanaf het moment dat de overheid dit toelaat.

Het moment waarop bepaalde leeftijdscategorieën aan hun kalender mogen beginnen is afhankelijk van politieke beslissingen. De huidige aanpassing inzake de ‘buitenschoolse activiteiten’ zal ook impact hebben.

Voor U14 t.e.m. U19 (G, P, IP) maken we jullie attent op het volgende:                                                      

- Voorheen konden deze jeugdcategorieën enkel trainen per 4 (incl. begeleider), zonder contact.                
- Vanaf maandag 01-02-2021 kunnen deze categorieën trainen in een bubbel van 10 (excl. begeleider) en dit enkel outdoor
- Wedstrijden kunnen voorlopig nog niet worden gespeeld, maar alle mogelijke wedstrijdvormen met contact t.e.m. 5v5 kunnen worden aangeboden in de eigen bubbel. 

We adviseren onze clubs om deze jeugdspelers dit aanbod te gunnen en eraan mee te werken om onze tieners deels uit hun isolement te halen. We zijn er van overtuigd dat er in een training met maximum 10 spelers zeer veel leermomenten en spelplezier kunnen aangeboden worden.

Voor U6 t.e.m. U13 (G, P, IP) maken we jullie attent op het volgende:                                                                   

- Voorheen konden deze jeugdcategorieën zowel indoor als outdoor trainen binnen een maximale bubbel van 50                                  
- Vanaf maandag 01-02-2021 kunnen deze categorieën indoor en outdoor trainen, in een bubbel van 10 met contact. Bij voorkeur wordt er buiten getraind.
- Vriendschappelijke wedstrijden konden tot nu toe worden gespeeld en normaliter zouden deze jeugdcompetities kunnen opstarten in het weekend van 6 februari. Dit kan voorlopig niet meer. Niet indoor, maar ook niet outdoor. De verschillende wedstrijdformats 2v2, 3v3 en 5v5 kunnen op training binnen de eigen bubbel blijvend worden gespeeld.

De wedstrijden in de jeugdkalender en aanvullende vriendschappelijke wedstrijden kunnen pas aangevat worden na toelating door de overheid. Momenteel is nog geen datum van hervatting bekend.

Ook voor de sportkampen is er een wijziging. Tot op heden konden deze tot en met U13 worden aangeboden in een maximale bubbel van 50. Dit wijzigt naar een maximale bubbel van 25, waardoor ook de Krokuskampen in een andere context dienen aangepakt.

Gezien de vele vragen die we vanuit het voetbalveld ontvangen, vestigen we graag de aandacht op de organisatie van de traditionele Paas- en andere jeugdtornooien. Hier is meer dan waakzaamheid geboden. We willen er niet op vooruitlopen, maar het lijkt ons -alvast nu-  logisch dat kleinschalige tornooien normaliter makkelijker zullen kunnen doorgaan, eerder dan grote massatornooien.

Alle vriendschappelijke wedstrijden die dit weekend (30 en 31 januari 2021) gepland stonden, zijn geannuleerd. Het is in de geest van de hoger beschreven beslissingen niet opportuun deze toch nog te laten doorgaan.

1.b. senioren

Momenteel zijn geen wedstrijden toegelaten. +18-jarigen mogen in groepjes van 4 trainen (incl. begeleider), zonder contact.

Competities met stijgen en dalen
De competities met stijgen en dalen werden reeds definitief geannuleerd. Op vrijwillige basis, wanneer de maatregelen het toelaten, kunnen de clubs vriendschappelijke wedstrijden of tornooien spelen.

Dit geldt voor de competities mannen en vrouwen, veldvoetbal en futsal, van 4e provinciale tot en met hogere afdelingen. Ook de recreatieve reeksen met stijgen en dalen vallen onder deze categorie.

Competities zonder stijgen en dalen
Ook de competities zonder stijgen en dalen worden definitief geannuleerd. Op vrijwillige basis, wanneer de maatregelen het toelaten, kunnen de clubs vriendschappelijke wedstrijden of tornooien spelen.

Dit geldt voor de competities mannen en vrouwen, veldvoetbal en futsal, van reserven, 35+, 55+ en recreatieve reeksen zonder stijgen en dalen. De jeugdcompetities U21 jongens en U20 meisjes worden in het kader van de coronamaatregelen gelijkgesteld met de seniorenreeksen.

1.c. G-voetbal

Ook G-teams mogen trainen, volgens de geldende leeftijdsregels (zie schema). Van zodra het door de overheid toegelaten is zullen we in overleg met de verantwoordelijken G-voetbal een programma aanbieden om ook hen opnieuw aan het voetballen te krijgen.

2. OVERZICHT

https://belgianfootball.s3.eu-central-1.amazonaws.com/s3fs-public/voetbalvlaanderen/Competitie/Corona+en+voetbal/Voetballen+in+corona+-+1+feb.JPG" alt="Afbeelding met tafelAutomatisch gegenereerde beschrijving" width="1058" height="405" />

 

 

 

Competitie wordt definitief stopgezet :
25 jan 2021 om 16:32:52

Beslissing omtrent hervatting voetbal uitgesteld :
12 jan 2021 om 15:52:27

Een gezond 2021 gewenst :
29 dec 2020 om 11:43:01

Uitslag Vla van Bella dec 2020 :
19 dec 2020 om 16:16:55

Ploeg van de week
17 dec 2020 om 18:27:22
Onze talentjes van de U - 7 wensen iedereen een prettige kerst
 
Achteraan : Jef Koolen, David Cranganes, Stan Beck, Jan Kerstens, Lynn Vriends, Ries Laurijssen, Matteo Van Aert, Rudra Bindra, Lennert Martens, Tess Vriends.
 
Vooraan : Emiel Van Aert, Yacine Bachir, Warre Laurijssen
 
 
 
kalender reserven bekend
15 dec 2020 om 19:09:14
Doelpunten                   Speeldag 20 op 20-02-2021                               Rangschikking
Thuisclub     Andere club Verslag
Arendonk A - - Oud Turnhout
20u00 Gespeeld op 19-02-2021
verslag toevoegen
Flandria A - - Minderhout A
15u00
verslag toevoegen
Oosthoven A - - Sint Jozef A
19u30 Gespeeld op 19-02-2021
verslag toevoegen
Poppel A - - HIH Turnhout
15u00
verslag toevoegen
Vlimmeren A - - K.F.C. Meer A
15u00
verslag toevoegen
White Star A - - Loenhout A
14u30
verslag toevoegen
Zwaneven A - - Wortel A
15u00
verslag toevoegen
Voetbal herneemt 14 februari
07 dec 2020 om 18:37:31

ENKEL HEENRONDE WORDT GESPEELD BIJ COMPETITIES MET STIJGEN EN DALEN

Voetbal Vlaanderen werd geconfronteerd met de recente beslissingen van het Overlegcomité en de Vlaamse sportsector. De eerder geplande competitiehervatting begin januari zal in deze moeilijke tijden moeten wijken voor een nieuwe oplossing. Onderstaande inhoud is uiteraard onderhevig aan de maatregelen van diverse overheden i.f.v. de coronacrisis.

Na overleg met diverse stakeholders en afweging van verschillende elementen (juridisch, sporttechnisch, organisatorisch, gezondheid,…) nam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen in zitting van zaterdag 05-12-2020 de beslissing om voor alle reeksen met stijgen en dalen, enkel de heenronde af te werken. Op basis van dit eindklassement - wanneer alle ploegen eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben -  worden kampioenen, stijgers en dalers aangeduid. We bevestigen dat ook in dit scenario de eindrondes niet gespeeld zullen worden. Dit werd bevestigd door de crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) op heden. 

De algemene maatregelen genomen tijdens de Algemene Vergaderingen van Voetbal Vlaanderen blijven van tel, voor zover van toepassing. Aangepaste reglementering volgt via de Hoge Raad en de coronacrisiscel.

CONCRETE INFORMATIE REEKSEN MET STIJGEN EN DALEN

 • Eerste elftallen provinciaal voetbal en hogere afdelingen (2e en 3e afdeling): competitiestart in het weekend van 14-02-2021. De competitie (= enkel de heenronde) eindigt normaliter in het weekend van 02-05-2021. De eerder individueel uitgestelde wedstrijden dienen ingehaald te worden in de maand februari (3, 7, 10, 17 en 24 februari), voor zover toegelaten en mogelijk.
 • Recreatief veldvoetbal (eerste elftallen met stijgen en dalen): het recreatief veldvoetbal start eveneens in het weekend van 14-02-2021. Bij de reeksen met stijgen en dalen wordt enkel de heenronde afgewerkt. Er wordt nadien nog een bekercompetitie of ander alternatief aan de clubs aangeboden om extra wedstrijden te voorzien. Kalender wordt opgemaakt.
 • Provinciaal en interprovinciaal futsal (eerste elftallen): gezien de kalender grotendeels afhankelijk is van de beschikbaarheid van de sporthallen wordt een beperkte competitie aangeboden waarbij elk team tegen elke tegenstrever zal uitkomen. Hierover wordt zo snel als mogelijk gecommuniceerd.
 • Minivoetbal: gezien de specifieke situatie van het minivoetbal met kleinere reeksen wordt nog onderzocht of zij de hele competitie kunnen afwerken, dan wel slechts de heenronde spelen. Hierover wordt zo snel als mogelijk gecommuniceerd en een kalender opgemaakt.

CONCRETE INFORMATIE REEKSEN ZONDER STIJGEN EN DALEN

 • Jeugdvoetbal: het jeugdvoetbal in alle leeftijdscategorieën, zowel IP, P als Gew, hervat in het weekend van 06-02-2021 en eindigt op 29-05-2021. Om de verplaatsingen tot een minimum te beperken wordt er zoveel mogelijk in reeksen van 6 gespeeld en werden de niveaucodes toegepast voor enerzijds teams 1 en 2, en anderzijds teams 2 en 3. In de reeksen van 6 zal men 3 x tegen elkaar spelen. In uitzonderlijke gevallen zullen er nog reeksen van 7 of 8 zijn waar men 2 x tegen elkaar speelt.
 • Reserven, veteranen, recreanten, G-voetbal,…:  voor deze categorieën zal een aangepaste kalender aangeboden worden. Start is eveneens voorzien in het weekend van 14-02-2021.
Een breed gamma aan aspecten werd meegenomen in het debat dat tot deze beslissing leidde. Door contact met diverse stakeholders, via officiële en andere kanalen, verwachten én verhopen we een breed draagvlak voor deze competitiehervatting.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE BESLISSING?

 • Organisatorisch: een overvolle agenda van 30 speeldagen zorgt in het huidige kader voor heel wat extra druk op onze clubs. Extra veel bijkomende midweekwedstrijden, meerdere speeldagen op feestdagen en nogmaals een verlenging van de competitie zou een te zware last op de cluborganisatie en vrijwilligers leggen.
 • Sportief: elk team 1 x tegen elkaar laten spelen lijkt een eerlijkere competitie dan bv. 75% van de competitiewedstrijden te laten spelen.
 • Examens: de competitie tijdig beëindigen brengt onze studenten in de blok- en examenperiode niet in moeilijkheden.
 • Medisch: Nu nog een volledige kalender beëindigen zou de fysieke belasting op onze spelers enorm verhogen met heel wat blessureleed tot gevolg.
 • Uiteraard zijn er ook nog financiële en juridische redenen.

 

Door deze haalbare en toch sportieve nieuwe kalender bieden we de clubs ook de mogelijkheid om nog andere activiteiten en events te organiseren. Voor onze leden blijft er ook ruimte om, in hopelijk post-coronatijd, andere uitdagingen op te nemen. 

We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing voor nieuw mentaal en sportief perspectief zorgt. Daarnaast biedt het zuurstof aan onze spelers / speelsters, trainers, vrijwilligers, scheidsrechters, ouders. Ook onze clubs kunnen op deze manier het onvergetelijke coronavoetbalseizoen hopelijk positief afsluiten.

Mogen wij jullie vragen inmiddels alle noodzakelijke gezondheidsregels toe te passen. Hou het gezond!

KFC Meer bedankt zijn vele vrijwilligers
06 dec 2020 om 10:06:19